fbpx
МФКНУКіМ
Телефони для абітурієнтів: (0512) 47-00-11, (063) 352-17-01

Шемчук Руслан Сергійович

Шемчук Руслан Сергійович  – кандидат економічних наук, доцент з наказу кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв»
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Базова освіта: 2006 р. – Миколаївський державний аграрний університет, спеціальність «Менеджмент організацій», кваліфікація «менеджер-економіст».
Досвід професійної діяльності: 10 р.
Основні навчальні курси: «Економіка готельно-ресторанного і туристичного бізнесу», «Менеджмент готельно-ресторанного і туристичного бізнесу», «Страхування», «Логістика», «Ринки фінансових послуг»
Коло наукових інтересів: проблеми підвищення зайнятості населення, мотивації працівників підприємств; вплив маркетингової діяльності на рентабельність виробництва; проблеми міграції трудового потенціалу; ефективність економічних процесів в організації та ресурсне забезпечення підприємства.
Автор наукових й науково-методичних праць, серед яких: «Вплив безробіття на зміну соціальної поведінки населення», «Зайнятість населення в системі чинників соціально-економічного розвитку країни», «Розвиток зайнятості населення в Миколаївській області» тощо.

ШАБЕЛЬНИК Наталія Миколаївна

Шабельник Наталія Миколаївна – викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу факультету менеджменту і бізнесу ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв».
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=FfaBBjcAAAAJ
ORCID iD: https://orcid.org/0000-0001-7540-1843
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Базова освіта: Київський національний університет культури і мистецтв
Досвід професійної діяльності: 14 р.
Основні навчальні курси: «Ресторанна справа», «Готельна справа», «Кулінарологія», «Барна справа», «Кулінарна етнологія», «Товарознавство», «Фізіологія харчування», «Санітарія і гігієна», «Стандартизація, сертифікація і метрологія», «Устаткування готельно-ресторанних комплексів».
Коло наукових інтересів: Історичний розвиток регіональної кулінарії, удосконалення процесу обслуговування в ресторанних закладах, якість ресторанних та готельних послуг.
Автор наукових й науково-методичних праць, серед яких: наукові статті: «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні», «Історичні та національні передумови виникнення та функціонування миколаївської кухні: регіональний аспект», «Оцінка стану готельного бізнесу та індустрії туризму: регіональний аспект», «Напрями удосконалення системи ресторанного обслуговування», «Аналіз сучасного ринку ресторанних послуг та ефективність їх застосування на підприємстві».

БОНДАРЧУК–ЧУГІНА Ірина Юріївна

Бондарчук-Чугіна Ірина Юріївна  – кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв»
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=VEIHFvwAAAAJ
Базова освіта: 1988 р. – Миколаївський державний педагогічний інститут ім.В.Г.Бєлінського, спеціальність «Історія», кваліфікація «Вчитель історії та суспільствознавства».
Досвід професійної діяльності: 29 р.
Основні навчальні курси: «Туристична справа», «Туроперейтинг», «Інформаційні технології в міжнародному туризмі», «Маркетинг, реклама та PR-технології в туризмі», «Рекреалогія», «Туристична політика країн-лідерів туризму».
Коло наукових інтересів охоплює історію, культуру та інноваційну діяльність в організації туризму, міжкультурну взаємодію в постіндустріальному та інформаційному суспільстві та wellness-діяльність.
Автор наукових й науково-методичних праць, серед яких: «Культурний туризм у формуванні національної ідентичності», «Культурно-історичний потенціал північного Причорномор'я та актуальні питання розвитку регіонального туризму», «Вплив процесу глобалізації культури на розвиток сучасного туризму», «Національна програма розвитку «культурного туризму» України ХХІ ст.» тощо.
contacts3